A vajdasági magyaroknak is fontos, hogy folytatódjon a nemzetpolitikai építkezés

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szerint a vajdasági magyaroknak rendkívül fontos szerepük lesz a 2022-es magyarországi parlamenti választásoknál.
A vajdasági magyaroknak is fontos, hogy folytatódjon a nemzetpolitikai építkezés

Mint fogalmazott, nem ők fogják befolyásolni a csata végkifejletét, de részt kell venniük benne.

Senkinek nem volt könnyű átvészelni ezt az elátkozottnak tűnő évet, de ahogy az életben sem minden fekete és fehér, úgy a koronavírus árnyékában is történtek fontos és jó dolgok, születtek remek sikerek. Az egyik ilyet a Vajdasági Magyar Szövetség érte el a júniusi általános szerb választásokon, ahol sikerült megdupláznia képviselői számát.

Pásztor István, a VMSZ elnöke most az MTI-nek adott évösszegző interjút, amelyben elmondta, a rendkívüli járványhelyzet egyik pozitív hozadéka volt, hogy megmutatta, milyen fontos a kritikus pillanatokban a társadalmi összefogás, az emberek pedig konkrét helyzetben tapasztalhatták meg a VMSZ erejét és ezért támogatták a választáson a legnagyobb vajdasági magyar pártot, amely így soha nem látott számú politikust tudott bejuttatni az önkormányzati, a vajdasági tartományi és az országos politikába.

"Ez az igazság pillanata volt. Világossá vált, hogy ki kicsoda, kinek milyen lehetőségei vannak, ki mennyire gondolja komolyan azt, amit mond, és kinek van ereje ahhoz, hogy az ígéreteket meg is valósítsa"

- értékelt a politikus, szavainak üzenete pedig egyértelműen aktuálissá válhat 2022-ben, a magyarországi parlamenti választásokon is.

Pásztor szerint a VMSZ-nek és a vajdasági magyaroknak is rendkívül fontos lesz a szűk két esztendő múlva esedékes voksolás, hiszen tőlük is függ, hogy folytathatja-e a magyar kormány az utóbbi években megkezdett nemzetpolitikai építkezést.

"Nem mi döntjük el ennek a csatának a végkifejletét, de azt gondolom, hogy a csatában ott kell hogy legyünk, és a magunk részét oda kell tennünk"

– szögezte le a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

< Vissza a cikkekhez
Így látjuk,Trianon
https://www.trianoncentenarium.hu/./pages/trianon100/contents/article/159/pics/lead_original.jpg