Fogadj a szívedbe egy elcsatolt települést!

Fogadj a szívedbe egy Kárpát-medencei települést! címmel indított kezdeményezést a Trianonban elcsatolt magyar területek megismerésére Surján László.
Fogadj a szívedbe egy elcsatolt települést!

A Charta XXI megbékélési mozgalom alapítója szerint a kormányzati munka szempontjából örvendetes fejlemény, hogy Magyarország elszigeteltsége véget ért, de a polgárok szintjén sajnos ez még nem érződik, akik ráadásul a sok évtizedes elzártság és hiányos közoktatás miatt nagyon keveset tudnak egymásról. Pedig az ismeret a szeretet alapja – hangsúlyozza a rendhagyó akció kezdeményezője, aki arra buzdít, hogy

fel kell számolni a határokon kívülre került magyarok magára maradottságát, és élővé kell tenni a magyar–magyar kapcsolatokat.

A Fogadj a szívedbe egy Kárpát-medencei települést! akció célja továbbá, hogy a magyarok megismerjék a Kárpát-medence gazdagságát: feltárva tájai szépségét, meglátva épített öröksége nagyszerűségét, művészeti kincseit és nem utolsósorban megszeretve a benne lévő embereket.

Bár a jelentkezők számára nincs semmilyen komolyabb megkötés, Surján László mégis azt javasolja, hogy az anyaországiak az elszakadt területekről válasszanak, a határon kívül élők pedig az anyaország felé forduljanak.

Az oldalon olvasható leírás alapján fontos, hogy egy települést csak egy személy választhat ki, akinek viszont több kapcsolata van, az több településre is bejelentkezhet. A Kárpát-medence településeinek nevei a Fogadjszívedbe.chartaxxi.eu honlapon országonként, s azon belül közigazgatási egységenként érhetőek el.

A kezdeményezéssel kapcsolatos tovább részletek IDE kattintva érhetőek el.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

< Vissza a cikkekhez
Így látjuk,Trianon
https://www.trianoncentenarium.hu/./pages/trianon100/contents/article/158/pics/lead_original.jpg